Gezins- en kindercoaching

''Mevrouw, als uw zoon niet duidelijk gaat praten kan hij niet naar de reguliere basisschool", dat was de mededeling die ik kreeg over onze 3-jarige zoon Ted.

 

 

Inderdaad hij sprak voor anderen onverstaanbaar. Kon ternauwernood 2-woord zinnen maken. Tot zijn derde jaar vertrouwde ik erop dat het vanzelf goed zou komen, hij was tenslotte de jongste, had 2 oudere zussen die alles voor hem regelden.

Dus waarom zou hij praten? Tot we een keuze moesten gaan maken voor een basisschool.

Verschillende onderzoeken heeft hij gehad, maar medisch gezien was er niets ‘mis’. Als moeder werd ik langzamerhand radeloos... ‘Gouda mevrouw, daar zit een basisschool voor kinderen met een taal/spraak stoornis.’ De grond zakte onder mijn voeten vandaan, kon hij dan niet ‘s-morgens met zijn rugzakje op met zijn zussen naar dezelfde basisschool? Help! Wat is er mis? Wat kan ik doen?

Nu, een aantal jaar later kletst Ted non-stop, gaat hij met veel plezier naar het democratisch onderwijs en heeft hij ons als ouders wonderlijke wijze lessen geleerd. Ted bracht ons op een bijzondere weg, een weg die ons bracht naar onszelf. Want waarom sprak hij niet? Wat spiegelde hij mij?

Als moeder heb ik ervaren dat ieder kind een zuivere spiegel is. Juist daarom sluit de Reversie Methode zo naadloos aan in mijn coaching.

Durf jij het aan om in de glasheldere spiegel te kijken ?

 

 

Reversie Methode

De Reversie Methode staat voor het terugdraaien van de tijd. In de praktijk zien wij als ouders dat ons kind juist dat gedrag gaat vertonen of juiste tegen die ervaring aanloopt, waar wij het als ouder voor hadden willen beschermen.

De Reversie Methode gaat terug naar het kind in de ouder en geeft op een liefdevolle wijze een duidelijk beeld van het gedrag van de ouder waarop het kind reageert. Dat heeft als voordeel dat het kind vanzelf mee verandert als de ouder het stukje in zichzelf heelt.

Wil jij je kind beter begeleiden of begrijpen? Laten we samen via de Reversie Methode kijken welke manier jouw kind gebruikt om jou iets te leren. Onze kinderen zijn afhankelijk van de omgeving waarin ze geboren worden en zullen altijd een manier zoeken en vinden die hen helpt in die omgeving te overleven. Het is aan ons om het te leren zien…

Je mag zijn zoals je bent
Om te worden wie je bent
Maar nog niet kunt zijn

En je mag het worden 
Op jouw manier

Waar vindt u ons?

Kracht & Zeker
Lagendijk 130
2981 EN RIDDERKERK
06 511 95 063

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op.....

 

"Bewustwording is de stap naar verandering"